19 Oktober 2009

Hubungi anak2

Saya menelefon anak2 setiap hari. Kadang2 sampai 2 kali sehari.

Perlu kita ingat perbezaan waktu antara Malaysia dan Arab Saudi ialah lebih kurang 5 jam. 5 jam lewat dari waktu di Malaysia. Janganlah kita call Malaysia kol 8 malam waktu Saudi, sebab waktu Malaysia dah kol 1 pagi. Kalau kita call kol 8 pagi waktu Saudi, kat Malaysia ialah kol 1 tengahari. So, masa kita siap breakfast, anak kita baru nak lunch.

Line mana nak guna? Line yg paling famous kat sana ialah Mobily. Tapi kalau nak guna line tempatan boleh juga. Kalau yang guna skim bayaran tetap tu macam Executive skim ke, yg sah2 kena bayar sekian banyak sebulan, jangan bazirkan airtime anda, gunalah line tu sampai agak2 maksima.

Line Mobily ada yg 100 riyal, 60 riyal, 10 riyal dan 5 riyal. Dah dekat2 nak balik tu, sehari lagi ke, tak payahlah lagi guna line sana, utk terima call ok lah, utk buat call guna je line Malaysia.

Line mobily 500riyal pun ada, siap line internet. sesiapa yg bawa laptop tu, boleh update terus dari sana. boleh inform saya tak? nak juga dapat lintas langsung dari Tanah Suci selain dari blog manzlie

Tiada ulasan: